Hoe en waar vind je Bitcoin?

We zagen in onze vorige editie dat Bitcoin een groot rekeningboek was dat laat zien, registreert of vermeldt wie aan wie betaald heeft, hoeveel en wanneer. Het is geen papieren boek maar het zijn bestanden die blokken worden genoemd. En deze met elkaar verbonden blokken worden Blockchain genoemd. Het is geen valuta die bestaat in de vorm van papier of munten maar een virtuele valuta. We hebben ook gezien dat banken geld creëren door middel van krediet.

In feite is het hele principe van Bitcoin om een ​​gedecentraliseerd valutasysteem te creëren. Er mag geen centrale server zijn. Geen tussenpersoon dus. Alles werkt volgens het peer-to-peer-principe, zoals ’torrents’ waarmee bestanden tussen computers kunnen worden uitgewisseld. Computers zijn eigenlijk met elkaar verbonden. Elk wordt een “node” in het netwerk genoemd omdat het een kopie van de Blockchain bezit. Het hele principe heeft tot doel de bank als tussenpersoon te elimineren en haar de macht te ontnemen om geld te creëren door middel van krediet. Onthoud in het vorige artikel: we hebben geschreven dat consumptie gebaseerd is op krediet en dat banken geld creëren door middel van krediet.

Iedereen kan dus met zijn computer verbinding maken met het netwerk. U hoeft alleen maar software genaamd “Bitcoin Core” op uw computer uit te voeren. Je moet weten dat de computer die op dit netwerk aangesloten is de Blockchain van de andere netwerkapparaten zal ophalen en dit vereist veel meer tijd en ruimte op de computerschijf.

Bitcoin haalt zijn kracht uit zijn complexe algoritme dat elke centrale autoriteit omzeilt door gekoppelde computers met elkaar in te stemmen zonder enige inmenging. Netwerkcomputers houden constant de geschiedenis van Bitcoin in de gaten. Dankzij de functies van de Hash kunnen ze zeker zijn van de hele route van de transacties en zonder fouten aangeven dat Thierry op 8 juni 2010 om 14:25 uur heeft betaald een bedrag van $ 2000 aan Calixte. In feite controleren alle computers de integriteit van Bitcoin.

We begrijpen dat Bitcoin een gedecentraliseerde valuta is, dus zonder centrale autoriteit. We leren ook dat iedereen via zijn computer verbinding kan maken met een Bitcoin-netwerk dankzij software genaamd “Bitcoin Core” en dat elke computer de Blockchain ophaalt van andere computers. Deze computers die door de Hashes aan elkaar zijn gekoppeld laten geen indringers toe en daarom monitoren ze allemaal om de Bitcoin te beschermen. De vraag is nu hoe worden nieuwe blokken gemaakt?

Minors

De geschiedenis van geld is gekoppeld aan goud. Mijnwerkers zijn degenen die goud in de mijnen hebben gevonden door te graven. Met Bitcoin is de woordenschat niet veranderd. De goudkoorts is geen offensief tegen de underground, maar virtueel. En miners zijn computers. Mijnbouw bij het zoeken naar nieuwe Bitcoins is gewijd aan computers. Dus om nieuwe Bitcoins te genereren laten we computers non-stop werken. Deze virtuele Stakanovs moeten een vraag beantwoorden om het recht te verdienen om een ​​nieuw blok in de Blockchain te maken en vervolgens nieuwe Bitcoins te verdienen. Het moet gezegd dat het een race is zonder te stoppen. Je moet sneller zijn want het is degene die als eerste antwoordt die wint enz. Het is duidelijk dat de “kleine” computers, zoals ze worden genoemd, proberen een wiskundig probleem op te lossen. En precies deze computers proberen een getal te vinden dat, gehasht, een getal geeft dat begint met een lange reeks nullen. En wanneer het wordt gemist is het noodzakelijk om opnieuw te beginnen enz. Er zijn gewoon alle computers in actie nodig om elke 10 minuten met een antwoord te komen. Om elke 10 minuten een nieuw blok te maken, zoals je begrepen zult hebben, hangt alles af van het aantal computers dat aan het hashen is.

Dus eerst moeten alle computers in het netwerk actief zijn en tegelijkertijd moet er iets minder computers in hashactiviteit zijn om kans te maken op een nieuw block en dus beloond te worden in Bitcoins. Toegegeven, het is alsof je de loterij wint. Je moet geduld hebben en er elke keer weer op terugkomen. Goud is altijd moeilijk te vinden voor mijnwerkers. Ze graven maandenlang diep om een ​​paar gram te vinden. En hetzelfde geldt voor virtuele miners. Het wordt steeds moeilijker om Bitcoins te zoeken om te minen en de beloning slinkt nog meer. Er wordt ook gezegd dat in 2140 Bitcoins uitgeput zullen zijn. Vanaf vandaag wordt een miner die wint beloond met 6.25 BTC (Bitcoin).

Wetende dat er geen tastbare munten van Bitcoins zijn, is de vraag die gesteld wordt: hoe gaan Bitcoin-transacties dan van de ene rekening naar de andere? Het is heel goed bekend en sinds het begin van de geboorte van Bitcoin dat het zijn transacties opslaat in een grootboek dat Blockchain wordt genoemd. En dat alle transacties vanaf dag één voor iedereen zichtbaar zijn. De sleutel is transparantie.

Herinner je je Calixte nog? Iedereen weet dat hij $2.000 heeft gekregen van Thierry. Het is geen geheim voor mensen die in het netwerk zitten. Blockchain-informatie is niet toegankelijk voor het grote publiek. Het wordt angstvallig bewaakt tussen de kleine computers die allemaal met elkaar verbonden zijn. Wanneer Thierry $ 2000 aan Calixte betaalt moet Calixte tekenen dat hij ze heeft ontvangen en de andere computers zijn op de hoogte en valideren de transactie. Het principe van Bitcoin is om de controle over deze valuta over te nemen. Tussenpersonen zoals banken zijn uitgesloten. Het doel is om controle te houden over de creatie van Bitcoin-valuta, de transacties en de waarde ervan. Satoshi Nakamoto, de maker van Bitcoin, wil deze kracht van geldcreatie door krediet van banken wegnemen. Ik herinner je eraan dat Satoshi Nakamoto een pseudoniem is. Niemand kent zijn echte naam.